Premijer liga BiH
39

Tok utakmice / Borac - Sarajevo 0:2

N. K.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši Borca i Sarajeva danas su u Banjoj Luci igrali derbi utakmicu 21. kola Premijer lige BiH, a tekstualni prijenos meča mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

90' - GOTOVO JE UTAKMICA U BANJOJ LUCI. Sarajevo je pobijedilo rezultatom 2:0, a oba gola za goste postigao je Tatar.

81' - Navijači Sarajeva su napustili stadion u Banjoj Luci, dok se s druge strane čuju povici "Ubij Turčina" i "Nož, žica, Srebrenica".

78' - Velika prilika za Borac, ali je Kovačević sjajno odbranio. Sarajevo je sad definitivno bliže pobjedi.

72' - GOOOOL! Sarajevo vodi 2:0. Tatar je iskoristio smušenost odbrane Borca i zakucao loptu u mrežu. Zanimljivo da je asistencija stigla od štopera Šerbečića koji je poslao dalekometni pas preko cijelog terena.

65' - Kakav je ovo bio promašaj Jukića. Nije uspio zabiti na prazan gol sa samo pet, šest metara nakon što ga je odlično glavom uposlio Ahmetović.

61' - Nova odlična šansa za Sarajevo. Tatar je uputio snažan udarac iz slobodnog udarca, golman kratko odbio, a nakon gužve su domaći igrači uspjeli ispucati loptu. Igrači Sarajeva su tražili i igranje rukom, ali Bjelica je samo odmahnuo rukom.

54' - Utakmica će se ipak nastaviti. Tako su odlučili sudija Bjelica, delegat meča i kapiteni oba tima - Ahmetović i Vranješ.

53' - Prekid utakmice u Banjoj Luci.Na reflektoru između sjeverne i istočne tribine se zapalila razvodna kutija pa je došlo do kratkog spoja koji je prekinuo napajanje. Sudija Bjelica je povukao igrače u svlačionicu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Sarajevo vodi zasluženo rezultatom 1:0.

42' - GOOOOOL! Sarajevo vodi 1:0. Nakon nešto mirnijeg perioda utakmice napokon smo vidjeli gol na današnjem susretu. Bila je to odlična akcija Sarajeva, Rahmanović je uposlio Tatara, koji šutira i uz veliku pomoć nespretnog Lučića dovodi Sarajevo u vodstvo.

21' - Lučić je danas fenomenalan. Ovaj put je sjajno odbranio udarac Tatara. I Borac je prethodno nekoliko puta zaprijetio i gledatelji mogu definitivno biti zadovoljni. Samo nedostaju golovi.

11' - Kakva šansa za Sarajevo. Kapiten Ahmetović je izašao sam pred Lučića, koji uspijeva omesti napadača Bordo tima. Lopta je došla iza leđa Tataru, koji nije mogao više učiniti pored tri igrača Borca.

5' - Odmah uzvraća i Sarajevo. Sušić je odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali je Lučić još bolje paradom odbranio i otklonio opasnost po svoj gol.

3' - Već na otvaranju utakmice vidjeli smo prvu odličnu priliku za Borac. Ćosić je uputio odličan udarac, ali je Kovačević krajnjim naporom izbio loptu u korner.

1' - Počela je utakmica u Banjoj Luci.

16:25 - Današnju utakmicu sudit će Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

16:20 - Borac je danas lišen usluga Marka Jovanovića i Siniše Dujakovića zbog skupljena tri žuta kartona, dok su gosti iz Sarajeva bez kadrovskih problema.

"Čeka nas još jedna teška utakmica, protiv jedne veoma iskusne ekipe, koja ima dosta igrača koji su igrali u dobrim klubovima i stvarno znaju igrati na rezultat. Pokazali su to tokom čitavog prvenstva, ali imamo i mi dobru ekipu. Tako da se nadam da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i da ćemo probleme koje smo imali u prethodnom meču popraviti", rekao je Marinović u najavi meča.

16:15 - Borac je posljednji put u Banja Luci pobijedio Sarajevo još 2011. godine, a rezultat je tada glasio 2:0. Zanimljivo da je tada jedan od strijelaca bio i sadašnji šef stručnog štaba Krunić.

"Dolazi nam tim u čijem je vlasništvu dupla kruna, tako da smo svjesni kakav nas posao čeka. U svojim redovima imaju mnogo kvalitetnih nogometaša poput Ahmetovića, Rahmanovića, Tatara, Šerbečića... Također, predvodi ih kvalitetan stručnjak Vinko Marinović", rekao je trener borca u najavi utakmice.

16:10 -Branislav Krunić se odlučio za sljedeći sastav Borca: Lučić, Volkov, Kajkut, Danilović, Ćosić, Milutinović, Mirić, Vranješ, Janičić, Galić i Zakarić.

16:05 - Trener Bordo tima Vinko Marinović je odabrao početni sastav. Od prve minute igrat će: Kovačević, Šerbečić, Miličević, Hodžić, Salčin, Oremuš, Rahmanović, Sušić, Tatar, Jukić i Ahmetović.

16:00 - Najzanimljivija utakmica 21. kola Premijer lige BiH igra se danas u Banjoj Luci između ekipa koje na tabeli dijele samo tri boda. Motiva tako neće nedostajati niti jednoj ekipi.