Novi trijumf aktuelnog šampiona
0

Borac protiv Leotara upisao drugu pobjedu u nizu

Piše: D. B.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Borac je u 2. kolu bh. nogometne Premijer lige ugostio ekipu Leotara iz Trebinja. Aktuelni šampion BiH je savladao svog protivnika rezultatom 3:1.

Nakon što je u prošlom kolu osvojio sva tri boda na gostovanju kod Kozare, Borac je želio pobjedu i pred svojim navijačima. Aktuelni šampion BiH je poveo već u 14. minuti golom Vidakovića. Priliku za drugi gol Banjalučana je propustio Kajkut osam minuta nakon vodstva. Njegov šut s lijeve strane je završio pored gola. Dobra igra Borca je rezultirala i drugim pogotkom u mreži Leotara. U 45. minuti se na listu strijelaca upisao Stajić. Poluvrijeme je završeno rezultatom 2:0.

Igrači Borca su dobru igru prikazali i u drugom poluvremenu utakmice. Treći gol su postigli u 48. minuti, a strijelac je bio Kajkut. Nakon velike rezultatske prednosti, igrači Borca su se opustili, zbog čega su i kažnjeni. Rezultat je smanjio Igor Aničić u 63. minuti susreta. Stajića je u tim trenucima zamijenio Bučan, koji je u narednih nekoliko napada Banjalučana sam stvorio nekoliko stopostotnih prilika. Za to je nagrađen aplauzom navijača aktuelnog prvaka BiH. Domaći su iskusno priveli susret kraju i ostvarili drugu pobjedu u nizu.

2. kolo Premijer lige:

Borac - Leotar 3:1, (Vidaković 14., Stajić 45., Kajkut 48., Aničić 63.)