Nakon 62 dana pauze
17

Borac počeo s treninzima: Pripremat ćemo se za nastavak sezone, ali moramo biti oprezni

D. B.
Ekipa Borca je danas započela treninge uoči nastavka takmičenja u Premijer ligi BiH koje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa.

Igrači su prvi trening obavili u grupama, a tim povodom su se medijima obratili šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić te kapiten Stojan Vranješ.

"Svi smo sretni što ponovo imamo priliku da radimo, bez obzira što treniramo u manjim grupama. Pauza je bila duga, trajala je 62 dana, najduže do sada. Najvažnije je da smo krenuli s treninzima, radit ćemo u tri grupe, a možda ćemo povećati broj igrača u grupama, odnosno svesti ih u dvije grupe. Golmani odvojeno treniraju. Uradit ćemo određena mjerenja, a nadam se i testove na koronavirus. Tada ćemo znati na koga možemo računati za ozbiljniji rad. Čekamo da vidimo šta će se dogoditi, mi se spremamo kao da će se nastaviti sezona. Ako bude drugačije, imamo četiri mikrociklusa po sedam dana koje ćemo odraditi i dalje postupati kako naloži Nogometni savez", izjavio je Jagodić.

On je kazao da će njegov tim biti posebno oprezan jer želi izbjeći zdravstvene probleme i povrede.

"Igrači su radili individualno, ali nisu radili s loptom. Očekujem da odgovore na zahtjeve koji neće biti teški, ne želim povrede. Kad budemo saznali više o nastavku prvenstva, aktivirat ćemo jedan od nekoliko planova koje smo napravili ovisno o situaciji. Prilagodit ćemo sve stanju igrača, moramo biti oprezni. Pratit ćemo zdravstveno stanje tima, osnovni cilj je da napravimo uvod", rekao je trener Borca.

Svim igračima je prije ulaska na stadion mjerena temperatura, a čini se da su svi zdravi.

"Nadam se da ćemo ostati zdravi, to bi bilo idealno jer bismo mogli sprovesti sve što smo planirali. Ne smijem ni pomisliti na probleme sa zdravljem", dodao je Jagodić.

Vranješ je kazao da će igračima biti potrebno vremena da se vrate u formu.

"Poslije dva mjeseca pauze nam je potrebno vremena da steknemo rutinu. Zadovoljni smo, jedva smo čekali da počnemo. Trenirao sam redovno u karantinu, ali to nisu dobri uslovi. Nedostajali su teren i lopta, trebat će nam vremena da uđemo u formu", istakao je Vranješ.

Borac je četvrti na tabeli s 36 bodova osvojena u 22 kola.