1. liga RS
0

Borac otvorio sezonu pobjedom nad Željezničarom, Slavija savladala Slobodu

Klix.ba
Nova sezona 1. lige RS je počela pa je tokom vikenda odigrano šest utakmica.

Borac je na svom terenu ugostio banjalučki Željezničar te je upisao pobjedu zahvaljujući pogotku Igora Aničića u drugoj minuti sudijske nadoknade utakmice.

Istim rezultatom je Podrinje savladalo Sutjesku, a čovjek odluke je bio Filip Vujić koji je postigao pogodak u 53. minuti susreta.

Kozara je minimalnu pobjedu upisala na gostovanju kod Tekstilca. Gol vrijedan tri boda djelo je Srboljuba Jandrića iz 34. minute utakmice.

U susretu Rudara i Drine pogodaka nije bilo pa su ekipe osvojile po bod.

Najviše golova u prvom kolu viđeno je u Lukavici gdje je Slavija ugostila Slobodu iz Mrkonjić grada i pobijedila rezultatom 3:1. Domaći su bili bolji u prvom poluvremenu, poveli su golom Zorana Kokota u 28. minuti, dok je na 2:0 povisio Nikola Popovac u 31. minut. Prije kraja prvog dijela utakmice zaostatak Slobode je smanji Nemanja Vidović u 38. minuti. U drugom poluvremenu je viđen još jedan pogodak i to u mreži slobode, a postigao ga je Milan Pavlović u 55. minuti za konačnih 3:1 u korist Slavije.

Težak poraz na domaćem terenu pretrpjela je Modriča Alfa od Sloge iz Gornjeg Crnjelova, bilo je 3:0 za goste. Dragiša Komarčević je pogodio u 2. minuti, a Dušan Ristić je bio strijelac u 14. i 65. minuti utakmice.