Vule Trivunović
0

"Borac me rodio, Sarajevo mi je dalo hljeb"

Piše: E. Isanović
Vule Trivunović
Vule Trivunović
Uoči derbija 6. kola Premijer lige BiH između "Sarajeva" i "Borca" razgovarali smo sa stoperom Banjalučana – Vuletom Trivunovićem. Naime, nekadašnji bh. reprezentativac bio je miljenik navijača tima sa Koševa u vrijeme dok je nosio bordo dres.

Razgovarali smo s Vuletom pred okršaj sa izabranicima Mirze Varešanovića.

"Radujem se povratku na najveći bh. stadion. Sa fanovima 'Sarajeva' sam imao dosta trenutaka radosti. To se ne zaboravlja. Sa nostalgijom se sjetim dana provedenih na Koševu. Često znam reći - 'Borac' me rodio, a 'Sarajevo' mi je dalo hljeb. Prvi put ću biti kontra tih navijača koji su mi uvijek davali podršku, ali takav je ovaj posao. I protiv Banjalučana sam tri puta nosio bordo dres. Volio bih da sve prođe bez incidenata i neka pobijedi bolji“, kaže Trivunović za Sarajevo-x.com.

Na pitanje koliko njegov tim može u ovoj sezoni, odgovara:

"Mi smo prošle sezone nakon dugo vremena izborili izlazak na međunarodnu scenu. Stvorila se velika euforija i očekivalo se da ćemo lagano proći prvu prepreku u Evropskoj ligi. Pošto se to nije desilo, ostavilo je traga na startu Premijer lige kada smo izgubili od 'Širokog Brijega'. Kasnije je smijenjen i trener. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu. Isto tako imamo dosta igrača koji su ljetos stigli u našu svlačionicu kao pojačanja. Treba vremena da stvari dođu na svoje. Rano je za neku prognozu, ali cilj je, svakako, vrh tabele".

Napominje da protiv bordo tima "Borac" neće moći računati na nekoliko standardnih igrača.

"U dvoboju sa koševskim premijerligašom bit ćemo oslabljeni. Naime, neće nam nastupiti pet ili šest fudbalera od kojih većina igra u udarnoj postavi. Međutim, analizirali smo igru protivnika, znamo dobre i loše strane. Očekujem dosta gledalaca, jer sam ostao zapanjen slabom posjetom kada smo nastupali u Zenici. Ohrabruju me jučerašnji rezultati i pobjede gostiju. Samo tako i možemo naprijed. Recimo kada smo mi pognute glave napuštali gradski stadion u prvom kolu, publika je nagradila tim sa Pecare aplauzom. Isto se desilo i 'Veležu' koji nam je otkinuo bod", zaključio je Trivunović.