Prva liga RS-a
9

Borac lagano savladao Slobodu i povećao prednost u odnosu na Slogu

Piše: K. H.
Foto: www.fkborac.net
Foto: www.fkborac.net
Nogometaši Borca ubjedljivo su savladali Slobodu iz Mrkonjić Grada 4:0 u posljednjoj utakmici 18. kola Prve lige Republike Srpskei u ovim trijumfom izabranici Darka Vojvodića povećali su prednost nad drugoplasiranom Slogom na pet bodova.

Crveno – plavima je trebalo 34. minuta da „otvore bravu“ gostiju koji su se orijentisali na odbranu svog gola. Ziljkić je dobro ušao sa lijeve strane i laganim, ali preciznim udarcem iznenadio do tada sigurnog golmana gostiju Vukovića za 1:0.

U drugo poluvrijeme Borac je ušao još ofanzivnije. Vojvodić je na klupi ostavio Mojovića a na teren poslao Jakupovića.

Igrao se 47. minut kada je Žeravica jednu odbijenu loptu sa 16 metara poslao pod prečku za 2:0. U 68. minutu Kajkut sa nešto manje od 30 metara pogađa za 3:0. Konačnih Borac – Sloboda (MG) 4:0 postavio je kapiten crveno – plavih Stojan Vranješ, rutinskim udarcem nakon odličnog pasa Dejana Zarića.

Prvi konkurent Borca za ulazak u Premijer ligu Sloga Crnjelovo remizirala je na gostovanju kod Kozare rezultatom 1:1. Podrinje je na svom terenu s minimalnih 1:0 bilo bolje od Modriče, isto kao i Tekstilac protiv Slavije. Sutjeska i Drina su u Foči remizirali 1:1, a domaću pobjedu upisali su i nogometaši Željezničar protiv Rudara sa 3:1.