Kup BiH
0

Borac i Željo u finalu

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Banjalučki Borac i Željezničar igrat će u finalu Kupa BiH. Borac je finale osigurao u Banjoj Luci pobijedivši Slaviju s 1-0, dok je Željo u Mostaru protiv Zrinjskog odbranio prednost (3-1) iz prve utakmice.

Utakmica u Mostaru bila je prekinuta u 71. minuti, nakon što su navijači počeli ubacivati predmete u teren.

Željo je poveo sedam minuta ranije nakon što je Bešlija poslije sjajnog prodora uposlio Bučana koji je poentirao za izvjestan prolazak Želje u finale Kupa BiH.

Ipak, uslijedio je prekid... Iako su sudije čekale 20-ak minuta da se situacija smiri, na kraju je glavni sudija Eldis Prošić sa svojim pomoćnicima napustio teren pod Bijelim Brijegom.

Naime, navijači Zrinjskog su pri svakom pokušaju nastavka utakmice zasipali kamenjem i flašama igrače na terenu. Nisu se smirli ni na traženje kapitena Zrinjskog Ivankovića i trenera Dragana Jovića, pa je Prošić bio prekinuo utakmicu.

Međutim, utakmica je nastavljena sat nakon prekida, a Zrinjski je u preostalih 20 minuta uspio tek izjednačiti, pa je konačan rezultat utakmice glasio 1-1.

Banjalučanima je prolaz u finale osigurao Aleksandar Petrović koji je mrežu Slavije pogodio u 87. minuti i tako postavio konačan rezultat utakmice Borac - Slavija, 1:0. U prvoj utakmici u Istočnom Sarajevu bilo je 2:2.

Borac i Željo su ovim potvrdili trenutnu dominaciju u bh. fudbalu, budući i da zauzimaju prva dva mjesta u Premijer ligi BiH.