Nogomet
8

Borac i Željo bez prava na kiks: Može li Radnik pobijediti Zrinjski?

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pet utakmica 25. kola BHT Premijer lige igra se danas, dok su tri meča na programu u nedjelju. Radniku na megdan stiže lider prvenstva Zrinjski. Tim iz Bijeljine je prije tri dana u Kupu BiH pobijedio Široki Brijeg.

Ekipa Slavka Petrovića vjeruju da može osvojiti kompletan plijen. S druge strane, gosti iz grada na Neretvi težit će da nastave uspješnu pobjedničku seriju. U najavama za meč naglašavaju kako respektuju Radnik, ali vjeruju u svoj kvalitet.

Zanimljivo će biti i u Doboju pored Kaknja gdje će Mladost dočekati Olimpic. Ovaj okršaj je izuzetno važan za oba kluba u borbi za opstanak.

"Olimpic je iskusna ekipa, imaju dosta starijih igrača koji dovoljno poznaju Premijer ligu i sigurno je da su već imali nekoliko puta priliku da igraju utakmice ovakvog tipa. Samo sa ozbiljnim pristupom i ako damo maksimum, možemo slaviti. Idemo u ovaj duel pametno, hrabro i mirne glave. Naravno, očekujem samo tri boda", rekao je nogometaš Mladosti Aldin Šišić.

Gosti iz glavnog grada BiH pokušat će slaviti u dvoboju sa novajlijom u ligi.

"Gostujemo direktnom konkurentu za opstanak u Premijer ligi BiH. Sigurno bit će to teška utakmica, ali se nadam da smo bliži pobjedi u ovom duelu. Mi moramo igrati svoju igru, nametnuti svoj ritam i vratiti se na Otoku sa tri boda na svom kontu", istakao je Filip Gligorov, Makedonac koji nosi dres Olimpica.

Željezničaru na noge dolazi Travnik. Plavi će , nakon poraza u kupu BiH od Slobode, dojam pokušati popraviti u okršajus a Vezirima.

"Ciljevi kluba ostaju isti. Prije nekoliko mjeseci smo mnogo zaostajali, ali smo to nadoknadili. Potreban nam je pozitivan rezultat, igrači su toga svjesni. Sistem igre nećemo mijenjati", kazao je starteg Plavih - Edis Mulalić.

Gosti iz vezirskog grada naglašavaju kako je Željezničar favorit. Ipak, na Grbavicu ne dolaze sa bijelom zastavom.

Borac nema previše izbora u dvoboju sa Čelikom. Pobjeda je prijeko potrebna u borbi za goli život. No, igrat će protiv izuzetno neugodnog rivala. Ostaje da vidimo mogu li izabranici Borčeta Sredojeviča osvojiti kompletan plijen i produžiti nadu za opstanak.

Velež će drugu prvenstvenu pobjedu tražiti na domaćem terenu protiv Drine. Upravo su Rođeni u Zvorniku ostvarili jedinu pobjedu u dosadašnja 24 kola BHT Premijer lige. Mostarci u proljetnom dijelu sezone nisu osvojili niti jedan bod.

Parovi i satnica:

Radnik – Zrinjski 16:00 sati Mladost DK – Olimpic 16:30 sati Velež - Drina 16:30 sati Željezničar – Travnik 18:00 sati Borac – Čelik 19:00 sati (prijenos na Moja TV)

Nedjelja Sloboda – Široki Brijeg 15:30 sati (prijenos na BHT1) Vitez – Sarajevo 16:30 sati (prijenos na Moja TV) Slavija – Rudar Prijedor 16:30 sati