Premijer liga BiH
33

Borac golom Ferhada Ayaza došao do važne pobjede i plus sedam u odnosu na Sarajevo

D. P.
Ayaz nakon jedinog gola na utakmici (Foto: Mondo.ba)
Ayaz nakon jedinog gola na utakmici (Foto: Mondo.ba)
Nogometaši Borca upisali su minimalnu, ali vrlo vrijednu pobjedu protiv Radnika u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i tako se približili plasmanu u Evropu.

Banjalučani su na sjajan način otvorili utakmicu. Već u osmoj minuti Ferhad Ayaz postiže gol, a njemu je prethodila sporna situacija nakon koje su Bijeljinci tražili ofsajd.

Nastavio je Borac dominirati pa je tako prijetio Milan Vušurović. Rezultat se nije mijenjao pa se na odmor otišlo sa skorom 1:0.

U drugom poluvremenu odlična igra Radnika. Dvije vezane šanse imao je Živković u 56. i 57. minuti. Jednom mu je golman Nikola Ćetković odlično odbranio, a drugi put je šutirao pored gola.

Do pogotka je mogao i Donald Molls za Borac nakon sat vremena igre, ali je pogodio prečku s više od 30 metara udaljenosti.

Vušurović je mogao riješiti pitanje pobjednika u 77. minuti, ali je Azir Muminović odbranio i tako zadržao šanse Radnika.

Ostalo je 1:0 tako da je Borac ostvario veoma bitnu pobjedu kojom je pobjegao Sarajevu na velikih sedam bodova u borbi za Evropu. Ostalo je još šest kola do kraja.

Rezultat i strijelac:

Borac - Radnik 1:0 (Ayaz 8')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore