Treći naslov
0

Borac dva dana poslije titule prvaka BiH dobio prvu čestitku iz domaćeg prvenstva

E. K.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Banjalučki Borac je prije dva dana osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine i to nakon kontroverzne pobjede protiv Igmana.

Borac je pobijedio Igman rezultatom 4:3 nakon sudijske lakrdije Aleksandra Njegomirovića i njegovih pomoćnika Damira Lazića i Sretena Udovičića.

Oni su pobijedili sastav iz Konjica zahvaljujući golu iz očiglednog ofsajda, a prethodno je Igmanu poništen čist pogodak također zbog nedozvoljene pozicije.

Također, Borac je postigao i izjednačujući gol za 2:2 nakon skandaloznog penala gdje je Jovo Lukić sam pao u šesnaestercu nakon duela sa Amerom Dupovcem, a Njegomirović je pokazao na bijelu tačku.

Sve je to očigledno izazvalo nezadovoljstvo kod članova domaćeg prvenstva koji sve do danas nisu uputili nijednu čestitku novim prvacima Bosne i Hercegovine.

Sada je Sloga iz Doboja odlučila "probiti led" i uputiti prvu čestitku novim prvacima naše domovine iz domaćeg prvenstva.

"Čestitamo FK Borac na osvojenoj tituli prvaka Wwin lige BiH", piše u njihovoj objavi.

Da li će još neki klub čestitati Banjalučanima na trećoj tituli prvaka Bosne i Hercegovine, vidjećemo u danima koji dolaze.