Premijer liga BiH
113

Borac doživio novi šokantan poraz, pritisak na Lalatovića sve veći

D. P.
Borac je doživio treći poraz u sedam kola (Foto: Screenshot)
Borac je doživio treći poraz u sedam kola (Foto: Screenshot)
Nogometaši banjalučkog Borca doživjeli su šokantan i vrlo neprijatan poraz od Leotara rezultatom 0:1 na startu sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako je Leotar trebao biti domaćin, ekipe su zamijenile domaćinstvo pa je Borac organizovao meč kod kuće. Duel je odigran u Bosanskom Novom pošto se stadion u Banjoj Luci još uvijek renovira.

Utakmica je otvorena očekivanim pritiskom Borca. Goran Zakarić je imao dvije odlične prilike u 17. i 21. minuti, ali je u oba navrata iz izgledne pozicije bio neprecizan.

Sjajni golman Leotara Dušan Puletić, kao i u nekoliko navrata prethodne sezone protiv favorita, bio je nesavladiv. Danas je prvu sjajnu odbranu imao u 41. minuti nakon udarca Jove Lukića.

Kazna je uslijedila u 43. minuti. Fantastičan pogodak postigao je Ognjen Todorović i Leotar je poveo. To je bio i rezultat prvog dijela.

Nastavak donosi još veću ofanzivu Borca, ali i dobre šanse gostiju da riješe utakmicu.

Poravnanje smo mogli vidjeti u 65. minuti kada je Benjamin Tatar glavom neometan šutirao pored gola Leotara.

U 79. minuti Trebinjci propuštaju veliku šansu. Mahir Karić je izblokirao šut svog saigrača kada se činilo da lopta ide u mrežu Borca.

Do kraja utakmice ostalo je 0:1 tako da je Borac doživio novi šokantan poraz ove sezone. Za Banjalučane je to treći poraz u sedam odigranih utakmica i imaju 10 bodova na četvrtoj poziciji. Leotar je sa sedam na šestom mjestu.

Tako se povećao pritisak na trenera Borca Nenada Lalatovića koji je već ranije ponudio ostavku, ali ga uprava nije podržala. Ostaje da se vidi kako će podnijeti novi težak poraz.

Rezultat i strijelac:

Borac - Leotar 0:1 (Todorović 43')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore