Prekinut bojkot
73

Borac dobio najveće pojačanje: Lešinari se vraćaju na tribine

D. B.
Banjalučki Borac će u predstojećoj sezoni imati podršku svojih najvatrenijih navijača, popularne navijačke grupe Lešinari.

Na sastanku Uprave FK Borac na čelu sa predsjednikom kluba Vicom Zeljkovićem s predstavnicima navijačke grupe Lešinari postignut je dogovor o povratku najvatrenijih Borčevih pristalica na tribine Gradskog stadiona u Banjoj Luci.

Na pomenutom sastanku Uprava i navijači su se dogovorili i o tome da dosadašnji član Skupštine FK Borac Banja Luka, kao predstavnik navijača Dejan Kostić, ubuduće neće obavljati navedenu funkciju i funkciju u FK Borac, nego će predstavnici navijačke grupe Lešinari u narednom periodu imenovati novog predstavnika navijača u klupskoj Skupštini.

Na ovaj način prevaziđene su nesuglasice iz prethodnog perioda, na relaciji Uprava kluba - Lešinari, koje su dovele do bojkota, a sve zbog zajedničkog interesa, Boraca i Banje Luke.

"Uprava kluba ovim putem poziva sve navijače i simpatizere FK Borac, kao i ljubitelje nogometa i sporta uopće, da podrže FK Borac i svojim prisustvom na utakmicama te energijom doprinesu još jačem i stabilnijem Borcu“, saopćeno je iz Platonove.