Loša forma kapitena
6

Bonucci se zbog katastrofalne reakcije opet našao na udaru javnosti u Italiji

Piše: K. H.
Trenutak kada Bonucci nije spasio pogodak Austrije (Foto: EPA-EFE)
Trenutak kada Bonucci nije spasio pogodak Austrije (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Milana Leonardo Bonucci koji je ljetos u transferu vrijednom 42 miliona eura napustio Juventus i pojačao ekipu sa San Sira opet se našao na udaru javnosti u Italiji zbog pogotka koji su Rossoneri primili u meču Evropa lige protiv Austrije.

Podsjećamo, gosti iz Beča su u prednost stigli u 21. minuti susreta kada je Monschein zaobišao Donnarummu i loptu pospremio u praznu mrežu za veliko slavlje gostujućih igrača.

Ipak, ono što je sve iznenadilo na stadionu jeste rekacija kapitena Milana koji je loptu stigao na samoj gol-liniji i u trenucima kada su svi pomislili da će loptu izbiti u korner ona mu je prošla ispod nogu i završila u golu.

Bonucci se zbog tog poteza opet našao na udaru talijanske javnosti koja konstantno proziva bivšeg igrača Juventusa smatrajući da je jedan od glavnih krivaca zbog loših rezultata Milana u ovoj sezoni, a doveden je kao igrač koji će biti temelj dobrih rezultata koji su u planu kluba.

Uz sve to, klub ima velikih finansijskih problema nakon što početak sezone nije bio prema očekivanjima novih vlasnika, a veliko olakšanje predstavlja činjenica da su pred posljednje kolo grupne faze Evropa lige osigurali prolazak u sljedeću rundu ovog takmičenja. Srećom po Bonuccija, Milan je u meču protiv Austrije stigao brzo do poravnanja, a kasnije i do pobjede rezultatom 5:1.

Milan se nakon 13 odigranih kola u Seriji A nalazi na sedmom mjestu s 19 osvojenih bodova, čak 16 manje od prvoplasiranog Napolija i 11 manje od Rome koja se nalazi na posljednjem mjestu koje vodi u Ligu prvaka.