Nogomet
10

Bonucci produžava ugovor s Juventusom, Donnarumma s Milanom

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Talijanski reprezentativac Leonardo Bonucci blizu je produženja ugovora s Juventusom uprkos interesu Manchester Cityja, a isto bi trebao učiniti i mladi golman Milana Gianluigi Donnarumma, za kojeg je zainteresovan upravo Juventus.

Izvršni direktor Manchester Cityja Ferran Soriano je izjavio da je Bonucci želio prelazak na Etihad tokomk ljeta, ali da je Juventus odbio ponudu Građana.

Pregovori o produženju ugovora između Bonuccija i Juventusa traju već neko vrijeme, a SportMediaset javlja da je Stara dama veoma blizu da osigura njegove usluge do 2021. godine, kada će igrač imati 34 godine.

Bonucci će dobiti i povećanje plate te će umjesto 3,5 miliona eura po sezoni zarađivati 5 miliona eura plus bonuse. Ostalo je još samo da se dogovore sitni detalji novog ugovora.

Donnarumma bi trebao potpisati ugovor s Milanom u februaru do 2022. godine. Sedamnaestogodišnji golman je prvi čuvar mreže Milana, ali njegov aktuelni ugovor ističe na kraju sezone.

Njegov Agent Mino Raiola je upozorio da se njegov klijent neće obavezati na vjernost klubu zbog nesigurnosti koja vlada nakon dolaska kineskih vlasnika. Osim toga, Juve je zainteresovan za mladog golmana, kojeg smatra nasljednikom legendarnog Gianluigija Buffona.

Međutim, Tuttosport piše da će Donnarumma potpisati novi ugovor s Milanom u februaru 2017. godine, kada će napuniti 18 godina.

Taj ugovor će trajati do 2022. godine, a sjajni golman će umjesto 100.000 eura po sezoni zarađivati 3 miliona eura.