Otišao u Bayern
77

Bonucci nije sretan ponašanjem De Ligta: Nije pokazao poštovanje prema Juventusu

K. H.
Leonardo Bonucci i Matthijs de Ligt (Foto: EPA-EFE)
Leonardo Bonucci i Matthijs de Ligt (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Juventusa Leonardo Bonucci kritikovao je bivšeg štopera ovog kluba Matthijsa de Ligta rekavši da u posljednjem dijelu svoje karijere u redovima Stare dame nije pokazao poštovanje prema klubu.

De Ligt je potpisao za Bayern u transferu vrijednom 80 miliona eura s bonusima, a njegov ugovor s njemačkim klubom važi do 2027. godine. Ipak, nije sve u vezi s njegovim odlaskom iz Juventusa idealno, a mišljenje o svemu dao je štoper Stare dame Leonardo Bonucci.

On kaže kako De Ligt prije odlaska iz Juventusa nije pokazao poštovanje prema klubu, što bi trebala biti prva stvar o kojoj treba razmišljati.

"De Ligtov odlazak me nije iznenadio jer se iz njegovih izjava moglo zaključiti da ne želi ostati u Juventusu. Morao je u tim izjavama kada je bio s reprezentacijom pokazati više poštovanja prema Juventusu, a eto, on to nije uradio. Sve se bazira na poštovanju, a tri godine mu je grupa ovih igrača pomagala da izraste kao igrač i klub je investirao u njega", rekao je Bonucci pa nastavio:

"I pored određenih stvari koje je rekao, želim mu sve najbolje. Bayern je veliki klub, ali to nije garancija za osvajanje trofeja."

De Ligt je u Juventus došao iz Ajaxa 2019. godine za 75 miliona eura, a iako je ranije govorio da u ovom klubu planira svoju budućnost, odbijanjem ugovora jasno je poručio da je promijenio svoje planove i da se želi okušati u drugoj sredini.