Tvrdi Sky Italy
256

Bomba s Otoka: Chelsea za Džeku nudi novac i Batshuayija

Piše: O. T.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Edin Džeko bi se mogao vratiti u Premiership. Italijanski Sky tvrdi da je Chelsea spreman platiti 50 miliona eura za Dijamanta i njegovog saigrača Emersona Palmierija te uz to u Romu na posudbu poslati napadača Michyja Batshuayija.

Pamieri igra na poziciji lijevog beka gdje Plavci za sada kao jedinu ozbiljnu opciju imaju Marcosa Alonsa, dok bi Džeko popunio mjesto u napadu koje sada uglavnom zauzima samo Alvaro Morata koji već dugo ne zna za pogodak.

Antonio Conte od dolaska na klupu Plavaca zaobilazi Batshuayija, a posebno je to vidljivo u ovoj sezoni kada italijanski stručnjak i u slučaju da Morata nije dostupan, u napad šalje Edena Hazarda, Williana ili Pedra, igrače koji nisu klasični napadači.

Eventualnim dolaskom igrača kakav je Džeko, Conte bi imao dvije odlične opcije u napadu, a samim tim dao bi do znanja Morati da mora pružati bolje predstave ukoliko želi igrati.

Italijanski Sky navodi da Roma nije zadovoljna trenutnom ponudom te osim 50 miliona eura i posudbe Batshuayija, navodno želi dodatnih 15 miliona eura kako bi pustila Palmierija i Džeku.

Džeko je već okusio Premiership dok je igrao za Manchester City s kojim je osvojio dvije naslova prvaka u Engleskoj, a Građane je napustio u avgustu 2015. godine kada je prešao u Romu.

Naš 31-godišnji napadač je u ovoj sezoni pokazao Plavcima na šta je sve sposoban kada je postigao dva gola u susretu grupne faze Lige prvaka u remiju Rome i Chelseaja na Stamford Bridgeu.

Džeko je prošle godine postigao 29 golova u Seriji A te se okitio titulom najboljeg strijelca lige. U ovoj sezoni u 26 nastupa u svim takmičenjima Džeko je postigao 12 golova za Romu.

Osim Džeke, s Chelseajem se povezuju i napadači Andy Caroll iz West Hama i Peter Crouch iz Stoke Cityja, a svi iz razloga što Conte traži korpulentnog igrača koji bi ponajviše pomogao kao "plan B" s tim da bi s Džekom dobio mnogo više od toga. Conte je još prošlog ljeta želio dovesti Fernanda Llorentea koji je također klasični "target man" poput navedenih igrača, ali je Llorente završio u Tottenhamu.