Slavni atletičar
159

Bolt: Više bih volio da Manchester United ponudi ugovor Ibrahimoviću, nego meni

Klix.ba
Usain Bolt i Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Usain Bolt i Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Slavni atletičar Usain Bolt, koji je jedan od najpoznatijih navijača Manchester Uniteda, izjavio je da bi više volio da klub ponudi novi ugovor švedskom nogometašu Zlatanu Ibrahimoviću, nego njemu.

Ibrahimović je prošlog ljeta stigao u Manchester United te je pozitivno utjecao na igru i rezultate Crvenih vragova. Postigao je 28 golova u svim takmičenjima te je pomogao ekipi da osvoji Evropsku ligu i EFL Cup. Međutim, u aprilu je zadobio tešku povredu zbog koje će vjerovatno pauzirati do 2018. godine. Zbog toga mu United nije ponudio novi ugovor, nego je u svoje redove doveo Romelua Lukakua. Ipak, Crveni vragovi nisu definitivno odustali od popularnog Ibre te postoji mogućnost da saradnja ipak bude nastavljena kada se on oporavi od povrede.

Tome se nada i Bolt koji bi radije da vidi Ibrahimovića u Unitedu, nego sebe. Legendarni atletičar je ranije u nekoliko navrata govorio da bi se želio okušati u profesionalnom nogometu te da navija za United, ali sada ističe da više od svega želi povratak Ibrahimovića.

"Ja bih izabrao Zlatana, on je jedan od najvećih. Smatram da je odlično odigrao za United prošle sezone. Ako budemo imali šansu da potpišemo novi ugovor s njim, ja bih to učinio", izjavio je Bolt.