Nogomet
111

Bolt: Nema sumnje, Ronaldo je bolji od Messija

Totalsport
Usain Bolt (Foto: Arhiv/AFP)
Usain Bolt (Foto: Arhiv/AFP)
Uz osvajanje olimpijskih zlata u sprinterskim natjecanjima na Igrama u Londonu, Jamajčanin Usain Bolt ima vremena i za brojne druge aktivnosti, pa tako i za komentiranje nogometnih aktuelnosti.

Zna se da je Bolt veliki nogometni zaljubljenik, a nedavno je ponovno apelirao na menadžera Manchester Uniteda Alexa Fergusona da ga pozove na probni rok u tom klubu.

Bolt je, piše španska Marca, veliki fan Cristiana Ronalda i njegovog Real Madrida. Uključio se, tako, i u raspravu o nogometašu koji bi trebao osvojiti Zlatnu loptu.

"Bez ikakve sumnje, Cristiano je bolji od Lionela Messija. Kompletniji je igrač", izjavio je Bolt za RTP.

"Cristiano je zabavna i velika osoba", dodao je Bolt.

Marca podsjeća i na dvije epizode koje svjedoče o Boltovim simpatijama naspram "kraljevskog kluba". Jedna je kad je u ljeto 2009. godine, na poziv madridskog giganta, stigao na utakmicu protiv Deportiva i izveo početni udarac, a druga je vezana za prošlogodišnji atletski miting u Zagrebu, popularni Hanžek, na kojem je Bolt nastupao dan uoči Realovog gostovanja kod Dinama u Ligi prvaka. Bolt je pozvao Realovo vodstvo na miting, a predsjednik kluba Florentino Perez poklonio je Jamajčaninu Ronaldov dres, koji su potpisali svi Realovi igrači.