Bliži se kraj karijere
134

Bolna situacija za nekada veliku nadu Arsenala, ne može objasniti djeci da ga niko ne želi

D. P.
Wilshere trenira i pita se zbog čega to radi (Foto: Instagram)
Wilshere trenira i pita se zbog čega to radi (Foto: Instagram)
Svojevremeno jedan od najtalentovanijih nogometaša svijeta, Jack Wilshere, u 29. godini planira završiti karijeru nakon brojnih nevolja koje su pratile njegov razvoj.

Wilshere je bio u planovima Arsenala velika stvar za budućnost, no ništa od toga nije ispunio. Najviše problema stvorile su mu povrede, a posljednji klub koji ga je otpustio je Bournemouth.

U razgovoru za The Athletic Wilshere je poručio kako stalno razmišlja o kraju karijere.

"Ustajem i kažem sebi da moram trenirati. Kažem sebi da moram pronaći mjesto gdje ću to raditi. Ustanem, nekako pronađem motivaciju, a onda sebi postavim pitanje zbog čega to radim. Rekao sam svom menadžeru da ne želim biti u situaciji u kakvoj jesam i da čekam da li će me neko dovesti u januaru. Tada je upropaštena još jedna sezona", rekao je iskreni veznjak.

Wilshere je ispričao i kako izgleda porodični razgovor sa sinom Archiejem koji razumije situaciju.

"Trčim po atletskoj stazi i to nisam zamišljao da ću raditi u ovoj fazi karijere. Moja djeca razumiju situaciju. Archie, koji ima devet godina, pita me zašto ne igram u nekoj drugoj ligi poput MLS-a ili La Lige. Teško mi je to objasniti, posebno kad me pita kako me niko ne želi dovesti", otvorio je Wilshere dušu.

Dodao je i kako se nadao da će u 29. godini biti na vrhuncu karijere. Ipak, igrača koji je upisao čak 34 nastupa za reprezentaciju Engleske, u ovom trenutku, niko ne želi.