Ronaldinho
0

"Bolji sam nego ikad, želim na Svjetsko prvenstvo"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Ronaldinho je 2004. i 2005. godine igrajući u dresu Barcelone proglašen od strane Međunarodne nogometne federacije (FIFA) najboljim nogometašem svijeta. Danas je, tvrdi on sam, još i bolji.

Milanov brazilski as izabran je za najboljeg nogometaša proteklog decenije u izboru čitatelja prestižnog britanskog magazina "World Soccer", a sam smatra kako je u ovom trenutku i bolji igrač no u danima kada mu je FIFA uručila nagradu.

  • Vratio sam se u svoje najbolje izdanje. Zapravo, mislim da sam sada još i jači. Sve mi se čini lakšim - kazao je 29-godišnji Brazilac za Il Corriere dello Sport zadovoljan saradnjom s trenerom Leonardom.

Ronaldinhov sunarodnjak, podsjetimo, preuzeo je klupu Milana po odlasku Carla Ancelottija u London, gdje je Talijan preuzeo sastav Chelseaja prije početka aktuelne sezone.

  • Dobri smo prijatelji, pričamo o svemu. Nikada prije nisam imao takav odnos s trenerom - kaže Ronaldinho koji gaji nadu da će se naći i na popisu selektora Dunge za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Mundial započinje 11. juna u Južnoafričkoj Republici.

  • Želim igrati na sljedeća dva SP-a. Kako bi me Dunga mogao ignorisati nastavim li pružati ovakve igre? Želim u Južnoafričku Republiku - zaključio je napadač Milana.