Edin Džeko
0

"Bolje je izgubiti prijateljski meč nego u Bundesligi"

Totalsport
Edin Džeko (Foto: Arhiv)
Edin Džeko (Foto: Arhiv)
Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko kaže da mu je bilo zabavno igrati prijateljsku utakmicu u Napulju protiv Napolija, u kojoj je kao kapiten predvodio "vukove".

Napoli je slavio s 2-1, a Džeko je bio jedini strijelac za Wolfsburg u 54. minuti iz penala. Igrao je cijelu utakmicu, dok je njegov sunarodnjak Zvjezdan Misimović ušao u igru u 71. minuti.

Za Napoli su poentirali Dossena u 41. minuti i Hamšik u 61. minuti iz penala, a utakmicu na San Paolu gledalo je čak 30.000 gledatelja.

"Bilo je baš zabavno. Prijateljski dvoboj, a toliko puno gledatelja! Atmosfera je bila kao u Ligi prvaka. Manje greške koštale su nas poraza. Ali, bolje izgubiti sada nego u Bundesligi", zaključio je 24-godišnji Sarajlija.

Engleski trener Wolfsburga Steve McClaren također nije bio posebno nezadovoljan zbog poraza.

"I prije utakmice sam podvukao da je Napoli jako dobra ekipa, znali smo da nas čeka teško iskušenje. U svom timu sam vidio i dobre i loše stvari. Znam da nas očekuje još puno posla, ali napredujemo i rastemo zajedno. Posebno mi se dopada karakter tima, jer se nikada ne predaju", rekao je McClaren.