Bivši reprezentativac za Klix.ba
4

Bolić: Drago mi je da su me Džeko i Misimović prestigli na listi

Piše: J. Hadžiahmetović
Elvir Bolić
Elvir Bolić
Sa jučerašnja dva gola u utakmici protiv Lihtenštajna, Edin Džeko i Zvjedan Misimović prestigli su Elvira Bolića kao najboljeg strijelca reprezentacije svih vremena.

Godinama je Bolić držao mjesto prvog strijelca reprezentacije sa 22 gola. Međutim, nakon sinoćnjeg hat-tricka, Edin Džeko se učtvrstio se na prvoj poziciji dok je Zvjezdan Misimović postao drugi strijelac bh.nogometne reprezentacije svih vremena nakon što je Lihtenštajnu dao dva gola.

"Drago mi je zbog Džeke i Misimovića. Siguran sam da će Edin tu brojku još više da poveća. Nadam se da će se to desiti već u utorak u utakmici protiv Latvije", kazao je Bolić za naš portal.

U svojoj karijeri, ovaj Zeničanin igrao je za nekoliko klubova u Turskoj. Osim što je legenda Fenerbahcea, popularnog Bolu izuzetno cijene i u Gaziantepsopru za koji trenutno igraju dvojica Zmajeva, Senijad Ibričić i Haris Medunjanin. Pričalo se kako je upravo Bolić jedan od zaslužnih za transfer Medunjanina u ovaj turski klub.

"Imao sam neke informativne razgovore u kojem su se raspitivali za Medunjanina. Nadam se da će obojica napraviti dobar trend i otvoriti vrata i drugim našim igračima, ne samo u Gaziantepsporu već i u drugim klubovima u Turskoj", kaže Bolić.

Lista najboljih strijelaca bh. reprezentacije svih vremena:

  1. Edin Džeko 24 gola
  2. Zvjhezdan Misimović 23 gola
  1. Elvir Bolić 22 gola
  2. Sergej Barbarez 17 golova
  3. Elvir Baljić 14 golova