Sancho u nemilosti
21

Bolan udarac za zvijezdu Uniteda od 90 miliona eura: Nakon nove zabrane, odlazak je neminovan

K. H.
Jadon Sancho u dresu Manchester Uniteda
Jadon Sancho u dresu Manchester Uniteda
Koliko je sukob Manchester Uniteda i nogometaša ovog kluba Jadona Sancha otišao daleko najbolji je pokazatelj činjenica da mu je klub s Old Trafforda zabranio korištenje svih klupskih prostorija, uključujući i kantinu u kojoj se ekipa hrani.

Ovaj udarac za 23-godišnjeg krilnog napadača samo je nastavak velikog sukoba koji ima s menadžerom Erikom Ten Hagom, nakon što je javno rekao da je nezasluženo uklonjen iz ekipe i samo još jedan pokazatelj da će se teško doći do zajedničke riječi i da je rastanak, barem dok je Nizozemac u klubu, neminovan.

United je prije dvije godine kupio Sancha u transferu vrijednom 90 miliona eura, a ugovor mu traje do ljeta 2026. godine, s tim da je moguće da se već u januaru rastanu i da ovaj engleski igrač pokuša pronaći sreću u nekoj drugoj sredini.

Sancho je javno rekao da Ten Hag laže da se on ne zalaže dovoljno na treninzima, a kada mu je saopćeno da mora uputiti izvinjenje zbog svojih riječi, odbio je to i s tim je sve kulminiralo.

Čak je i Ten Hag nedavno, vidno ljut zbog svega, izjavio da nije siguran hoće li Sancho ikad više zaigrati za njegovu ekipu, a s tim u vezi i dolazi ovaj potez čelnika kluba da mu zabrane pristup klupskim prostorijama.

Sancho je u ovoj sezoni odigrao tri utakmice u prvenstvu Engleske, a ukupno je na terenu proveo 79 minuta. Nakon poraza od Arsenala, Crveni đavoli su na 11. poziciji sa šest osvojenih bodova, a već su doživjeli dva poraza, spomenuti od Arsenala i Tottenhama.

Podsjećamo, Manchester United je Sancha platio 90 miliona eura, no nakon dolaska iz Borussije Dortmund nije opravdao očekivanja i nije se pokazao kao jedan od najvećih engleskih talenata.