Louis Saha
0

"Bojim se da je moja sezona već sada završila"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Louis Saha, 32-godišnji francuski nogometaš na radu u Evertonu, teže se povrijedio toom posljednjeg prvenstvenog ogleda svog kluba, kada je Everton kao domaćin pobijedio Fulham 2-1.

U pitanju je bila povreda zgloba za drugog klupskog strijelca ove sezone u Premierligaškim utakmicama. Saha je postigao ukupno sedam pogodaka, a tokom ove sedmice je izrazio bojazan da više neće zaigrati ove sezone:

"Slutim da je prerano došao kraj sezone za mene. Povreda je takva da bih mogao natrag na teren za desetak dana, ali i za nekoliko mjeseci. S obzirom na kakav se način razvija stvar bojim se da će se ispuniti ova potonja prognoza", rekao je Saha i dodao:

"Imao sam stvarno mnogo nesreće ove sezone s povredama. Svaki put kada bi kretao s nečim, kada sam sebi obećao da sam na novom početku, neka povreda bi me unazadila. Nastradao sam i u prometnoj nesreći krajem februara. No, uprkos svemu neću da ispadne kako se žalim. Vidim sav užas koji se događa u Japanu i onda kažete sebi da ste sretni što ste uopće živi".

Recimo da je Everton trenutačno osma ekipa na tabeli Premiershipa, bez velike šanse da napreduje do mjesta koje vode iduće sezone u Europu.