Nogomet
20

Bojan Puzigaća: Uz agresivnu igru protiv Širokog možemo se nadati najboljem

Piše: D. B.
Bojan Puzigaća (Foto: fksinfo.com)
Bojan Puzigaća (Foto: fksinfo.com)
U 9. kolu BHT Premijer lige BiH Široki Brijeg će ugostiti Sarajevo. Jedan od najboljih igrača Bordo ekipe u ovom trenutku, Bojan Puzigaća, smatra da njegov tim agresivnom igrom može doći do pobjede na Pecari.

Sarajevo ima dvije ligaške pobjede u nizu.

"Dobro smo odradili zadnje dvije utakmice u ligi i nadamo se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Sigurno je da možemo još bolje igrati i dat ćemo sve od sebe da podignemo formu", izjavio je Puzigaća za portal Klix.ba.

Težak ispit za Sarajevo svakako će biti utakmica protiv Širokog Brijega.

"Derbi sa Širokim je veoma važan za naš kolektiv. Namjeravamo uložiti maksimum kako bismo odigrali dobru utakmicu. Ako budemo skoncentrisani i agresivni, možemo se nadati najboljem. Igrali smo sa mnogo jačim ekipama i od nas i od Širokog Brijega, pa smo dominirali. Respektujemo Široki Brijeg, ali gledamo samo sebe", rekao je sjajni lijevi bek FK Sarajevo.

Iako se odbrana pokazala slabijom stranom ekipe, Puzigaća tvrdi da cijela ekipa napreduje i najavljuje dobre rezultate u narednim kolima.

"Smatram da imamo dobre igrače na svakoj poziciji, pa tako i u odbrani. Bit ćemo sve bolji i bolji. Realizacija je dobra, ali može biti i bolja. Važno je to što napredujemo, pa se nadam najboljem u narednim mečevima", rekao je Puzigaća.

On je jedan od igrača koji pokazuju najviše na terenu u ekipi FK Sarajevo. Kao bek je postigao šest golova ove sezone u svim takmičenjima.

"Sa četiri gola i jednom asistencijom u Premijer ligi i dva gola u Evropskoj ligi mogu biti zadovoljan, ali može bolje. Ima prostora za poboljšanja, kako kod mene tako i kod ostatka ekipe. Za ono što sam ja napravio ove sezone zadužen je kolektiv. Ipak, najvažnije je da Sarajevo igra dobro i da pobjeđuje, a ko postiže golove, nebitno je", kazao je sjajni nogometaš.

Iako bodovno zaostaje, Sarajevo ne mijenja ciljeve, a to su titule.

"To se zna svake godine, idemo po trofeje", jasan je bio Puzigaća.

Njegove sjajne igre u domaćem prvenstvu i u Evropi niko ne može osporiti. S obzirom da selektor Safet Sušić prati igrače iz Premijer lige, nije nemoguće da Puzigaća privuče njegovu pažnju.

"Igrati za svoju državu je san svakog igrača. Ako bi stigao poziv, bio bih ponosan", završio je Puzigaća.