Iskusni lijevi bek
4

Bojan Puzigaća: Lagano smo se vratili u Premijer ligu gdje Borac pripada

Piše: D. B.
Bojan Puzigaća
Bojan Puzigaća
Iskusni lijevi bek Bojan Puzigaća ponovo će igrati u Premijer ligi BiH nakon što je s banjalučkim Borcem uspio izboriti povratak u društvo najboljih. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o protekloj sezoni, pojačanjima, očekivanjima od naredne sezone te neizbježnim susretom s bivšim klubom Sarajevom.

Borac je odigrao odlično u 1. ligi RS te je bez problema vratio status bh. premijerligaša.

"Prošla sezona je bila odlična, kako rezultatski, tako i u samom klubu. Lagano smo došli do prvog mjesta, imali smo mnogo bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca. Ekipa je odigrala sjajno, bili smo dominantni. Naravno, povratak u najviši rang takmičenja je uspjeh za klub, igrače, navijače i grad Banju Luku, vratili smo klub gdje mu je realno i mjesto", izjavio je Puzigaća.

Borac je u fazi priprema, a u taboru banjalučkog kluba vlada optimizam.

"Nalazimo se na Zlatiboru, pripreme teku odlično. Imamo dobru ekipu, stigla su šestorica novih igrača, pa se nadam da će opravdati epitet pojačanja. Stigli su Karić, Veselinović, Mirković, Galešić Gubarac i Janičić. Također, barem zasad, ja ostajem u klubu. iza mene je dobra sezona, postigao sam tri gola i upisao pet asistencija", rekao je iskusni lijevi bek.

On će u 6. kolu Premijer lige BiH u dresu Borca igrati protiv bivšeg kluba FK Sarajevo.

"Domaćini smo Sarajevu u Banjoj Luci, iskreno se nadam da će to biti pravi nogometni spektakl. Bit će neobično igrati protiv Divova, ali ću morati. Borac je moj klub, a Sarajevo klub koji najviše pratim. U Sarajevu imam mnogo prijatelja, nosim lijepe uspomene jer smo osvojili sve što smo mogli. Imali smo dobre nastupe u Evropi, a navijači su me proglasili najboljim igračem i to neću zaboraviti. Ekipi želim mnogo sreće te titulu prvaka BiH, kao i da mi budemo među četiri ekipe u vrhu", završio je Puzigaća.