Nogomet
0

Bojan Pavlović: U pravo vrijeme smo ušli u formu, moj učinak je rezultat rada čitavog kolektiva

Piše: Edin Isanović
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Sarajevo je u subotu došlo do velike pobjede rezultatom 1:0 u Banjoj Luci protiv Borca. Izabranici Almira Hurtica su na taj način ostali u borbi za vrh tabele.

Jedan od najzaslužniji za osvajanje kompletnog plijena Bordo tima je golman Bojan Pavlović. Tokom utakmice odbranio je nekoliko sjajnih pokušaja Tonija Jovića. Ipak, ključna intervencija bila je ona u 88. minuti kada je fantastično odbranio udarac glavom Armanda Mancea.

Iako su mnogi na gradskom stadionu i pored TV ekrana već vidjeli loptu u mreži, Pavlović je izvanrednom intervencijom spasio siguran pogodak. Čuvar mreže tima sa Koševa za Klix.ba naglašava kako je ekipa bila svjesna da ih u Banjoj Luci čeka težak meč.

"Znali smo šta nas čeka Dobro nas je prvi šef struke Almir Hurtić pripremio. Kvalitetno smo započeli susret i u pravom trenutku postigli gol. Poslije toga smo svjesno Borcu prepustili inicijativu, a mi smo čekali svoje šanse. Mogli smo utakmicu rješiti ranije, ali je na kraju sve dobro ispalo po nas i ostvarili smo pobjedu zbog koje smo i došli u grad na Vrbasu", kazao je za naš portal Pavlović.

Nekadašnji golman Crvene zvezde je zadovoljan svojom formom.

"Smatram da je cijela ekipa odigrala dobro i zrelo, a moj učinak je rezultat rada čitavog kolektiva. Veseli me što smo u pravo vrijeme ušli u formu, a na nama je da na terenu tako nastavimo i u narednim utakmicama", kazao je naš sagovornik.

Pavlović dodaje kako je vidljiv pomak u igri i pristupu u posljednje dvije utakmice. Također, smatra da će to izgledati sve bolje kako vrijeme bude odmicalo.

"Vjerujem da možemo ostvariti zacrtane ciljeve. U Sarajevu se zaista odlično osjećam, kako u klubu, tako i u prelijepom gradu. Mi smo u klubu svi kao jedna velika porodica. To je nešto sjajno", naglašava Pavlović.

Na kraju je dodao kako ekipi mnogo znači podrška navijača.

"Vjerujem da će i u narednim utakmicama biti naš 12. igrač. Pozivam ih da dođu protiv Radnika na narednu domaću utakmicu i da nas podrže", zaključio je Pavlović.