Nogomet
63

Bogdanov više ne smije prisustvovati utakmicama reprezentacije Srbije

SRNA
Ivanu Bogdanovu, koji je 2010. godine prekinuo fubalski meč Srbije i Italije u Genovi, stupila je na snagu mjera zabrane prisustva utakmicama reprezentacije Srbije.

"Bogdanovu je izrečena mjera zabrane prisustva na mečevima Srbije još ranije, ali kada se igrao duel sa Albanijom nije bila pravosnažna", izjavio je komesar za sigurnost Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Milivoj Mirkov.

Bogdanov je, osim što je prekinuo duel Srbije i Italije u kvalifikacijama za "Euro 2012", a nedavno je također učestvovao u neredima zbog kojih je prekinut meč Srbije i Albanije.

Mirkov je rekao da FSS nema mogućnost da zabrani nekome da prisustvuje utakmici i ukazao da je zabrana u nadležnosti pravosudnih organa, prenose beogradski mediji.

"Rekao bih da Bogdanov nije najveći problem nasilja na našim stadionima. Treba posmatrati šire, kako da riješimo problem. Ponekad kaznene mjere mogu da budu blaže, ali efikasnije", dodao je Mirkov.

On je objasnio da FSS kao organizator meča ne može čak ni od pravosudnih organa da traži da se u vrijeme odigravanja utakmice određeno lice javi u najbližu policijsku stanicu. "U nekim državama zakonski je omogućeno i da klub izrekne zabranu prisustva huliganima, ovdje još ne", rekao je Mirkov.