Nogomet
0

Bogdan Čeko novi član predsjedništva NSBiH

FENA
Na redovnoj Skupštini Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH), koja je danas održana u Sarajevu za novog člana Predsjedništva iz FS Republike Srpske izabran je Bogdan Čeko.

Na toj dužnosti Čeko, koji je dobio 46 glasova od 52 prisutna delagata, zamijenit će preminulog predsjednika Milana Jelića, kojem su članovi Skupštine odali počast.

Nakon što su jednoglasno izabrana radna tijela Skupštine i usvojen dnevni red predsjednik NSBiH-a Iljo Dominković je dao uvodnu riječ o radu Saveza u proteklom periodu.

Na sjednici Skupštine jednoglasno su usvojeni: Izvještaj o radu u 2006., Program rada u 2007. godini, Izvještaj o finansijskom poslovanju, Revizorski izvještaj u 2006. godini i Budžet za 2007. godinu.

Delegati su usvojili novi Disciplinski pravilnik, koji je pooštren i omogućava efikasnije djelovanje nadležnih komisija.

Skupština je ovlastila Izvršni odbor NSBiH-a da sa entitetskim savezima usaglasi prijedlog i imenuje članove Prvostepene i Apelacione komisije za licenciranje klubova. Također, Skupština je ovlastila Izvršni odbor da izabere revizorsku kuću za reviziju poslovanja Saveza u 2007. godini.