"Milan je bolji klub"
17

Boban pohvalio Begovića i otkrio unikatan način na koji je Ibrahimović rekao "da"

K. H.
Zvonimir Boban (Foto: D. S./Klix.ba)
Zvonimir Boban (Foto: D. S./Klix.ba)
Jedan od direktora italijanskog Milana - Zvonimir Boban, pohvalio je angažman igrača koji su pojačali redove Rossonera tokom zimskog prijelaznog roka, između ostalih Asmira Begovića te je otkrio zanimljiv način na koji mu je Zlatan Ibrahimović potvrdio dolazak u klub.

Boban je rekao da su Begović i Kjaer svojim iskustvom znatno pomogli ekipi Milana, a rekao je da ne sumnja da će ovaj dvojac igrati i naredne godine u klubu. Također, rekao je da će ponuditi novi ugovor Ibrahimoviću.

"Nemam šta dodati za Begovića i Kjaera osim onoga što smo od njih vidjeli na terenu. Mogu reći da su oni svojim dolaskom i iskustvom koje nose učinili Milan čvršćim timom i vjerovatno će to raditi i narednu sezonu. Što se tiče Zlatana, svi vide utjecaj koji on ima, poseban je i mislim da nema sumnje oko toga da li ćemo pregovarati za novi ugovor", kazao je Boban.

Nakon toga, Boban je otkrio zanimljivu anegdotu o načinu na koji je Ibrahimović potvrdio dolazak u Milan.

"Maldini je prvi kontaktirao Ibrahimovića, a onda sam mu se i ja javio, najviše zbog jezika s našeg područja i balkanskog karaktera. Bilo mi je zanimljivo kada me nazvao za Badnjak oko 10 sati i čestitao mi što smo dobili Ibrahimovića za Božić", otkrio je Boban.

Milan u narednom meču igra protiv Genoe, a susret se igra u nedjelju s početkom u 12:30 sati.