Nogomet
0

Boban: 'Kaka laže, a Milan je dopustio da ga pljačkaju'

Totalsport
Nekadašnji nogometaš Milana i kapiten hrvatske reprezentacije Zvonimir Boban (41) žestoko se obrušio na vodstvo talijanskog kluba i još žešće na Brazilca Kaku.

Boban je za talijanski Sky Sport izjavio da je odlazak Kake katastrofa za Milan, te da su izjave Brazilca još veća sramota.

  • Razočaran sam činjenicom da je Kaka govorio o vječnoj ljubavi prema Milanu. Sve je to bilo lažno jer mi je sada jasno da je zapravo želio odlazak iz kluba. Milan ga je pak želio prodati. Takva je realnost i ljudi to imaju pravo znati - decidirano je progovorio kritički raspoloženi Boban.

  • To vam je prava istina. Kakine tvrdnje da je želio ostati čisto je laganje. Ne kažem da je on lažov i da je dvoličan, ali njegovi su komentari upravo takvi.

  • Ne sviđa mi se predstavljanje cijele priče u smislu da je Milan u teškim finansijskim problemima, pa ga je sada on, Kaka, morao spašavati. Milan je jednostavno počeo dopuštati da ga pljačkaju uzimanjem najboljih igrača. To se ranije nije događalo. Berlusconi to prije nije dopuštao.

  • Milan nikad nije prodavao svoje najbolje igrače i zato sam sad razočaran. Žao mi zbog svega toga i mogu samo reći da je sramota da isključivo novac motivira transfere igrača. Ima i dalje onih koji ostaju vjerni. No, Kaka je imao slobodu izabrati šta je htio. To je i učinio.

Boban je također komentirao Kakinu izjavu nakon što se nije realizirao njegov januarski transfer u Manchester City. Rekao je tada da bi volio doživotno ostati na San Siru i postati kapiten tima.

  • Ne mogu vjerovati u njegovu iskrenost. Očito je ta izjava bila znak njegove slabosti. Počeli su tada navijački protesti, a nakon što do transfera nije došlo, nakratko se učinilo da će Kaka zaista ostati vječno. No, sada znamo da nije mislio tako. Igrači koji su željeli ostati u Milanu uvijek su i ostajali, pogotovo igrači Kakinog kalibra. Milan nikad ne bi prodao takvog igrača ako on sam ne bi želio otići - zaključio je Boban.