Biši igrač AC Milana
0

Boban: Balotelli ne bi trebao biti u središtu priča prije derbija

Totalsport
U nedjelju je u talijanskoj Seriji A na rasporedu veliki gradski milanski derbi. Na San Siru će s jedne strane stajati nogometaši Intera, a s druge igrači Milana...

Atmosferu je prije ovog ogleda dodatno potpirila predstava Milana tokom sedmice, koji je s 2-0 svladao vjerovatno najbolji sastav na svijetu, Barcelonu, u prvom ogledu osmine finala Lige prvaka.

Inače, uoči derbija se najviše priča o Mariju Balotelli, sada jednom od vođa Milana, a koji je nekada nosio dres gradskog suparnika Intera. Po dolasku iz Manchester Cityja Balotelli je postigao četiri pogotka u tri prvenstvene utakmice Milana, odnosno, zabio je četiri od zadnjih pet golova Milana.

Legendarni hrvatski nogometaš Zvonimir Boban, i bivši igrač Milana, ne misli, pak, da bi trebalo toliko glorificirati Balotellijevu ulogu u ovom meču.

"Istina je, on je igrao u Interu, ali tamo zbilja nije ostavio duboki trag. Historija Intera ga neće pamtiti. On je daleko od Paola Maldinija ili Javiera Zanettija. To su nogometaši koji su obilježili historiju ta dva kluba, ali su i imali bitne uloge u svim tim derbi ogledima" rekao je Boban.