Bizarna situacija
68

Blokirana registracija Mustafija u Levanteu zbog dodjele "zabranjenog broja"

N. K.
Shkodran Mustafi (Foto: Twitter)
Shkodran Mustafi (Foto: Twitter)
Shkodran Mustafi je tokom vremena provedenog u Arsenalu često bio uključen u razne bizarne situacije, a u nove probleme upao je već pri samom dolasku u svoj novi klub Levante.

Arsenal je defanzivca doveo prije pet godina za 40 miliona eura, a ranije ove godine je s njim raskinuo ugovor. Uslijedio je kratkoročni period u Schalkeu koji je u međuvremenu ispao iz elitnog ranga njemačkog nogometa.

To je omogućilo Nijemcu priliku da ponovo pronađe svoju najbolju formu u Španiji, nakon što je prethodno bio u Valenciji, gdje su njegove izvrsne partije uvjerile Topnike da ga dovedu u Premiership.

Međutim, Marca piše kako je njegova karijera u Levanteu loše počela budući da je klub napravio greške prilikom registracije 29-godišnjaka. Naime, Levante je prekršio dva pravila u vezi s brojem 13 na njegovom dresu.

Prvo pravilo je da taj broj mogu imati samo rezervni golmani u Španiji, odnosno da nijedan igrač u polju ne smije dobiti dres s brojem 13.

Drugi se indirektno povezuje s Mustafijem budući da je Levanteu onemogućeno mijenjanje brojeva igrača nakon početka sezone.

Golman Aitor Fernandez već je nosio broj 13 u prve dvije utakmice La Lige. Međutim, kada je klub pustio golmana Kokea, Fernandez je preuzeo "jedinicu". Prema pravilima lige, broj 13 ne može više niko nositi do kraja tekuće sezone.

Iz Levantea su izjavili kako vjeruju da nisu napravili grešku i da su njihove radnje u skladu s uputama La Lige.