Rezultati sve govore
40

Blizu 240.000 glasova: Evo šta kaže anketa u Njemačkoj o otkazu Salihamidžiću i Kahnu

K. H.
Oliver Kahn, Thomas Tuchel i Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Oliver Kahn, Thomas Tuchel i Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Njemački sportski list "Kicker" objavio je anketu s pitanjem da li je smjena Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna bila ispravna odluka u Bayernu, a nakon gotovo 240.000 glasova, čak 83 posto glasača je smatralo da je to bila dobra odluka čelnika kluba.
Bayern je u posljednjoj utakmici sezone pobijedio Koln u gostima rezultatom 2:1 i tako na najbolji mogući način iskoristio kiks Borussije Dortmund protiv Mainza (2:2), što im je na kraju donijelo 11. uzastopnu titulu prvaka.

Ipak, odmah nakon utakmice objavljena je informacija da su Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn dobili otkaz i da u narednoj sezoni neće biti na rukovodećim funkcijama u ovom klubu, što je bila odluka koja je izazvala ogromnu pažnju, posebno zbog činjenice da su na kraju ipak uspjeli osvojiti naslov prvaka.

Kicker je s tim u vezi pitao svoje čitatelje o ispravnosti odluke čelnika Bayerna, a na pitanje da li smatraju da je ovo bio dobar potez Bayerna, nakon gotovo 240.000 glasova čak je 83 posto njih smatralo da je spomenuti dvojac trebao dobiti otkaz, odnosno njih samo 17 posto smatra da je odluka bila pogrešna.

O svemu se oglasio i najbolji igrač Bayerna Joshua Kimmich, koji je rekao da mu je bilo jako čudno saznati odmah nakon osvajanja titule da je klub uručio otkaz Salihamidžiću i Kahnu te je istakao da se za takve stvari trebalo sačekati nekoliko dana.

Iako nije ulazio u samu ispravnost odluke, rekao je da su mu zbog svega emocije pomiješane.

Salihamidžić je postao sportski direktor Bayerna tokom ljeta 2017. godine, a u julu 2020. godine mu je ugovor produžen i trajao je do 2026. godine.

S njim na jednoj od čelnih pozicija, Bayern je je osvojio šest titula prvaka Njemačke, dva Kupa Njemačke, Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.