Prije derbija na Koševu
51

Blaž Slišković: Zrinjskom samo pobjeda igra protiv Sarajeva

Piše: R. D.
Mostarski Zrinjski sutra u 19 sati u velikom derbiju Premijer lige gostuje na Koševu, kod lidera na tablici, Sarajeva. Derbi je na redovnoj konferenciji za medije najavio trener Plemića Blaž Slišković.

Slišković je na početku kazao kako će Zrinjski sutra pokušati zaostatak za Sarajevom smanjiti, ako je to moguće, na pristojnih šest bodova. Tako će se njegova ekipa i postaviti na utakmici.

"Samo povoljan rezultat, odnosno pobjeda, nam igra u ovom trenutku. Sve drugo ostavlja Sarajevo na jednoj distanci gdje teško možemo do kraja prvenstva nešto očekivati. Znamo da ni Sarajevo sa sutrašnjim porazom ne bi s takom lakoćom dočekalo preostale utakmice", izjavio je popularni Baka.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Dodao je da bez obzira koliko mediji izvještavali da su igrači Sarajeva rasterećeni, sigurno je da su pod određenim pritiskom.

"Mi pod pritiskom nismo jer sam mišljenja da idemo rasterećeni svih briga. Nažalost imamo problema kad je u pitanju igrački kadar, ali to je izgleda neminovnost. Povrijedio se i Filipović te ni na njega nećemo moći računati", konstatirao je trener Mostaraca.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Ipak, napomenuo je da je optimista, da će sigurno svaki pojedinac u njegovom timu odigrati makimalno i da je njemu bitno da njegova ekipa odigra kvalitetno, da ne razočara svoje navijače.

"Nema nekih posebnih tajni između nas i Sarajeva. Nastojat ćemo igrati ofanzivno, onoliko koliko nam Sarajevo bude dozvolilo. Svi igrači su im zdravi, to nama treba biti dodatni motiv. Ruku na srce, treba priznati, Sarajevo igra najbolje. Ako dobro odigramo protiv lidera će biti poticaj igračima za dobar rezultat", najavio je.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Osim povrijeđenog Filpovića i kartoniranog Barišića, svi drugi igrači su na raspolaganju. Veselinović i Šovšić još nisu potpuno spremni, a Slišković još nije odredio onih 11 koji će sutra istrčati na Koševu.

"Očigledno je da mi nismo toliko opasni u napadu. Stvaramo malo prilika, a ni za njih nemamo kvalitetnu realizaciju. Samopuzdanje se stječe kroz trening i test utakmice, ne protiv Sarajeva. Protiv Dugopolja smo promašivali nemoguće, nema potrebe za strahom kod napadača. Čini mi se da probleme prije treba rješavati psiholog, nego ja kao trener", požalio se.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Za utakmicu sa Sarajevom ima čak četiri napadača u konkurenciji - Marković, Stanić, Mandić i Bekić. Kazao je da će od njih dvojica sigruno krenuti u utakmicu, ali da nije bitan broj napadača koliko aktivna igra cijele ekipe.

"Igramo s nekim olakšanjem jer imamo devet bodova prednosti pred pratnjom. Ipak, ako se mi nadamo dostići Sarajevo, vjerujem da tako Široki, Mladost i ostali nadaju da mogu stići nas", zaključio je.