Polazak za Medulin
55

Blaž Slišković: Zrinjski stvara novu ekipu, ambicije i dalje najveće

Piše: R. D.
(Foto: R. D./Klix.ba)
Aktuelni prvak naše zemlje Zrinjski iz Mostara rano jutros je otputovao za Medulin na završni dio priprema. Blaž Slišković je iz Mostara u Istru poveo 27 igrača, najavljeni su mogući odlasci, ali i dolasci, a ambicije su kao i uvijek najviše.

Slišković je prije ulaska u autobus kazao da se veseli jer nakon dvadesetak dana rada na podizanju fizičke spreme igrača, ekipu očekuje nešto potpuno drugačije.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Radit ćemo na tehničko-taktičkim zadacima da bismo automatizirali neku novu ekipu, privikli nove igrače na sistem igre koji Zrinjski igra duži niz godina. Vjerujem da ćemo imati dovoljno vremena da kroz utakmice i treninge napravimo ekipu koja će biti konkurentna do samog kraja", kazao je Slišković.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Igrači koji nisu ušli u krug 27 odabranih ostaju u Mostaru i klub će, zajedno s njima, odlučiti gdje će provesti proljetnu polusezonu.

Bakin prvi pomoćnik Mario Ivanković kaže da se, bez obzira na vremenske uslove koji nisu bili dobri, odradilo planirano u prvom dijelu priprema. U Medulinu ostaju 14 dana, a planirane su četiri utakmice.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Nadam se da će nas u Istri vrijeme poslužiti, da ćemo se dobro pripremiti jer po povratku u Mostar imamo samo generalku. Još ne znamo s kim igramo u toj završnoj utakmici, to ćemo tek odlučiti", izjavio je Ivanković.

Ivanković nam je kazao kako igrački kadar još nije potpuno definisan, kako postoje opcije da neki igrači odu, neki novi dođu.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Ako bismo ciljali s igračem kojeg bi trebalo dovesti, mislim da bi to trebao biti jedan naprijed", najavio je Ivanković.