Prolaz boljeg
49

Blaž Slišković: Razlika u kvaliteti je očita, ali smo igrali dobro

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Zrinjski je zabio gol u gostima, ali to se ne prizna, bio je jedan od komentara poslije utakmice. Složio se s tim na konferenciji za medije poslije utakmice i trener Plemića, Blaž Slišković.

Slišković je kazao da je ogromna razlika u tehničkoj kvaliteti obje ekipe, da se to vidjelo, ali i pohvalio prikazanu želju i htijenje svoje ekipe.

"Kad vidite da protivnički stoper u osamdesetoj minuti pod pritiskom dva igrača onako vanjskom odigrava, sve vam je jasno. Trkački smo odlično parirali, a da nije bilo tako ne bi rezultat bio ovakav, već puno lošiji. U drugom dijelu smo imali nekoliko smišljenih akcija. S rezultatom 1:1 ne možemo biti zadovoljni, ali je utakmica pokazala da ekipa može funkcionisati", kazao je Slišković, naglasivši da je prioritet nastavak prvenstva.

Slijedi po novom/starom treneru Zrinjskog par teških utakmica u Premijer ligi, a onda za reprezentativnu pauzu i analiza i otpis onih koji su viška.

"Iznenađenje je trebalo biti izostavljanje Filipovića, ali to nije bilo taktičko rješenje, jer je pozicija ostala ista. Stanić je trebao s svojom mladošću donijeti trku i energiju, a mislim da je priliku iskoristio. To je moje promišljanje, ne živi se na lovorikama, ko neće ono što mi u Mostaru kažemo da "krv propiša" neće igrati", prokomentarisao je popularni Baka izostavljanje do jučer najboljeg igrača Miloša Filipovića.

Kazao je da je zakazivanje utakmice Premijer ligi u terminima evropskih utakmica, kao i ovog današnjeg kola, pokazatelj da Savez nije vjerovao u uspjeh Zrinjskog. Nakon toga Slišković je vidno ljut napustio konferenciju za medije.