Nogomet
20

Blaž Slišković: Kako smo Misimovića doveli u reprezentaciju BiH

Klix.ba
Zvjezdan Misimović (Foto: Klix.ba)
Zvjezdan Misimović (Foto: Klix.ba)
Zvjezdan Misimović je debi u fudbalskoj reprezentaciji upisao u februaru 2004. godine.

U to vrijeme 22-godišnji Zvjezdan nastupao je za drugi tim Bayerna, a povjerenje mu je ukazao tadašnji selektor Blaž Slišković.

“Hasan Salihamidžić mi je rekao da u drugom timu Bayerna igra dečko koji zaslužuje pažnju. Otišli smo u Njemačku i obavili razgovor. Zvjezdan se nije dvoumio, što govori o njegovoj ljudskoj veličini, što je potvrdio kasnije kroz igre u reprezentaciji”, izjavio je Slišković za Klix.ba.

Nekadašnji selektor od nas je saznao za Misimovićevu odluku. Zvjezdanov potez iznenadio je i samog Sliškovića.

“Ne znam prave razloge, ali iznenađen jesam. Ako je nešto privatno onda ga shvatam, a ako nije onda mi je pomalo čudno. Ipak su mu tek 32 godine”, dodao je Slišković.

Odlazak Misimovića veliki je gubitak i za reprezentaciju koja prema Sliškovićevom mišljenju u dogledno vrijeme neće imati igrača sličnog profila.

“Teško da ga neko u ovom trenutku može adekvatno zamijeniti. Nadam se da će se uskoro pojaviti neko od mladih igrača sličan Zvjezdanu. Misimović je u reprezentaciji ostavio odličan trag. Ne smijemo zaboraviti da je igrao kada neki to nisu htjeli, a reprezentaciji, bilo kojem od selektora, niti Savezu nikada nije okrenuo leđa. Uz Džeku i Ibiševića dugo je bio naš ključni igrač”, dodao je Slišković.