Trenutak magije
67

Blaž Slišković je prije tačno 39 godina Tomislavu Ivkoviću iz kornera zabio "gol za pamćenje"

K. H.
Trenutak kada je Slišković postigao gol direktno iz kornera (Foto: Screenshot/Youtube)
Trenutak kada je Slišković postigao gol direktno iz kornera (Foto: Screenshot/Youtube)
Prije tačno 39 godina, tačnije 9. maja 1984. godine, Hajduk je pobijedio Crvenu zvezdu u finalu Kupa Jugoslavije, a taj susret obilježio je bivši selektor BiH Blaž Slišković koji je direktno iz kornera postigao pogodak za tim iz Splita.

Meč se igrao na ispunjenom stadionu Poljud, a tada je Hajduk slavio rezultatom 2:1, dok je drugi susret u Beogradu završen bez pogodaka (0:0) i Hajduk je osvojio Kup Jugoslavije.

Potez koji je obilježio taj susret i pogodak o kojem se i danas govori je onaj iz prvog poluvremena kada je Blaž Slišković direktno iz kornera savladao tada prvog golmana Jugoslavije i Crvene zvezde, Tomislava Ivkovića, te svoj tim doveo u vodstvo od 1:0. Situaciju možete pogledati na 6:42.

Ivković, bivši trener Željezničara, kaže da bi tokom karijere teško podnio primljen pogodak na takav način, no s obzirom na to da je to uradio Slišković, čestitao mu je na sjajnom potezu.

"Grizao bih se da mi je iz kornera zabio neki anonimus, ali kada je to napravio velemajstor kao što je Slišković, koji se nazabijao spektakularnih golova, e onda mu svaka čast. Takav gol može zabiti samo Baka", rekao je Ivković ranije.