Nogomet
0

Blatter želi još jedan mandat

FENA
Sepp Blatter (Foto: AFP)
Sepp Blatter (Foto: AFP)
Sepp Blatter nagovijestio je da će se takmičiti za još jedan mandat predsjednika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), iako mu je 77 godina, a FIFA se suočava s brojnim korupcijskim skandalima.

Reforme ću okončati 2015., a onda ću se kao predsjednik posvetiti drugim problemima svjetskog nogometa, kazao je Blatter u svom obraćanju na kongresu Azijskog nogometnog saveza (AFC) u Kuala Lumpuru.

Iako Blatter nije izričito kazao da želi još jedan četverogodišnji mandat, ipak je Švicarac nagovijestio da ne želi odstupiti s pozicije čelnika krovne kuće nogometa.

U Kuala Lumpuru se čini da je započeo i svoju kampanju jer je u svom govoru kazao da Azija mora dobiti još jedno mjesto u završnici Svjetskog prvenstva. Blatter je također izjavio kako bi Europa u budućnosti izgubila jedno od garantiranih mjesta na SP-u.

"Možda je vrijeme da mijenjamo sistem kvalifikacija, a sigurno je da ga moramo kontinentalno uravnotežiti. Svjestan sam da će na SP-u Brazilu Južna Amerika i Evropa zajedno imati čak 19 od 32 mjesta, što je puno za samo dva kontinenta", kazao je Blatter u Kuala Lumpuru.

Blatterov sadašnji mandat ističe 2015. godine, a mediji su nagađali da će ga zamijeniti predsjednik UEFA-e Michel Platini.