Nogomet
0

Blatter vratio Togo na Afrički kup nacija

Totalsport
Sepp Blatter (Foto: AP)
Sepp Blatter (Foto: AP)
Nogometna reprezentacija Toga imat će, čini se, pravo nastupa već na sljedećem izdanju Afričkom kupu nacija, nakon intervencije predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera.

Naime, na službenim internetskim stranicama FIFA-e objavili su da se Blatter sastao s predsjednikom Konfederacije afričkog nogometa (CAF) Issaom Hayatouom, te je nakon sastanka ovaj drugi ublažio svoj stav i pristao zatražiti od Izvršnog odbora CAF-a da ukine kaznu Togu od zabrane nastupa na sljedeća dva Afrička kupa nacija.

"Ovo samo pokazuje da smo sposobni riješiti naše unutarnje nesuglasice unutar nogometne porodice na dobrobit svih uključenih u ovaj sport, posebno na dobrobit igrača", rekao je Blatter.

Podsjećamo, Togu je od strane CAF-a zabranjen nastup na naredne dvije smotre afričkog nogometa zbog povlačenja sa ovogodišnjeg turnira održanog u Angoli nakon što su dva člana njihove delegacije kao i vozač autobusa ubijeni u terorističkom napadu u Cabindi neposredno prije početka turnira.

CAF-ov Izvršni odbor trebao bi se sastati sljedeće sedmice u Kairu i tada i službeno potvrditi da se ukida suspenzija Togu. S obzirom na utjecaj predsjednika Isse Hayatoua, odluka bi trebala biti samo formalnog karaktera.