|

Blatter se vratio u FIFA-u zbog žalbe na osmogodišnju suspenziju

Blatter se vratio u FIFA-u zbog žalbe na osmogodišnju suspenziju
0
A
Anadolija
16.2.2016. u 10:45
8
komentara
0

dijeljenja
Blatter se vratio u FIFA-u zbog žalbe na osmogodišnju suspenziju Foto: EPA
Sepp Blatter, dugododišnji predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA), koji je zbog korupcije suspendovan na osam godina vratio se u sjedište svjetske kuće fudbala. On će biti saslušan zbog žalbe koju je uložio na suspenziju izrečenu od Etičkog komiteta FIFA.
Blatter je stigao u utorak rano ujutru u sjedište FIFA kako bi pokušao pred Žalbenom komisijom oboriti odluku Etičkog komiteta donesenu u decembru prošle godine.

Michel Platini, predsjednik Evropske fudbalske komisije (UEFA), koji je također suspendovan na osam godina jučer je došao na saslušanje povodom svoje žalbe. Njegovo saslušanje trajalo je čak osam sati, a Francuz je istakao da je fokusiran na svoj usmeni dogovor sa Blatterom da dobije platu bez ugovora za period od 1999. do 2002. godine kada je radio kao njegov savjetnik. Platini je nakon saslušanja kazao da očekuje kako će odluka o njegovoj žalbi biti donesena u četvrtak ili petak.

I Blatter i Platini su ranije istakli kako očekuju da će njihove žalbe pasti, te da će se potom obratiti Arbitražnom sudu za sport.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...