Nogomet
6

Blatter se izvinio Realu i Ronaldu

Totalsport
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter izvinio se Real Madridu i Cristianu Ronaldu zbog komentara prilikom gostovanja na slavnom britanskom Univerzitetu Oxford.

"Na kraju moje prezentacije u odgovoru na pitanje o Lionelu Messiju i Cristianu Ronaldu moderator me upitao da izabarem jednog od dvojice. U tom trenutku, nakon što sam već rekao da je Messi tip kojeg bi svaki roditelji poželjeli u svom domu, konačno sam rekao njegovo ime. Međutim, želim jasno naglasiti da je za mene Cristiano Ronaldo na istom nivou kao i Messi jer su obojica iznimni igrači, svaki na svoj način", poručio je Blatter.

"Jako mi je žao što te ova situacija tako povrijedila i želim se zbog toga izviniti. Nikad mi nije bila namjera pokazati nepoštovanje prema Real Madridu, njegovim igračima ili navijačima, ne samo jer su suosnivači FIFA-e, nego i zato jer je to klub koji sam najviše pratio i divio mu se od svoje mladosti", dodao je 77-godišnji Švicarac u pismu objavljenom na Realovoj web stranici.

Blatter je Ronaldu ponudio lično izvinjenje putem Twittera:

"Dragi Cristiano. Izvinjavam se ako te uzrujao moj odgovor na privatnom događaju u petak. Nikad te nisam želio uvrijediti. Ja sam počasni socios Real Madrida i objasnio sam da imamo puno talentiranih igrača na svijetu, uključujući tebe. Najbolje želje".

Blatter je na sebe navukao bijes Real Madrida, Portugalskog nogometnog saveza i samog Ronalda riječima kojima je Portugalca uporedio sa Messijem:

"Messi je dobar dečko. Njega bi svaka porodica, svaka majka željela u svom domu. Igra predivan nogomet. Kada dribla izgleda kao da pleše. S druge strane imate Cristiana, koji je poput nekog vojnika na terenu. Jedan provodi više vremena kod frizera od drugog, ali ne mogu reći ko je najbolji. Kada bih ja birao kome ću dati Zlatnu loptu, dao bih je Messiju", rekao je prošle sedmice čovjek krovne nogometne organizacije.