Nogomet
0

Blatter ovog mjeseca objavljuje knjigu o svojih 40 godina u FIFA-i

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Joseph Sepp Blatter, suspendovani predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) do kraja mjeseca bi trebao objaviti dugo očekivanu knjigu o svojih 40 godina u svjetskoj kući fudbala.

Švajcarska izdavačka kuća Werd & Weber na svojoj internet stranici je objavila da će Blatteriova knjiga “Misija fudbal” (“Mission Football”) biti dostupna u februaru po cijeni od 49 franaka (44,6 eura).

Blatter je ranije najavio kako će to biti knjiga fotografija sa anegdotama tokom njegovih 40 godina u FIFA-i, uključujući i period od 1998. godine kada je postao predsjednik.

"Bez obzira na uspjeh, Blatter je često morao da trpi oštre komentare i predrasude. U ovoj knjizi bogatoj ilustracijama, Blatter kaže da je naučio da se nosi sa neprijateljstvom", piše između ostalog na internet stranici.

Thomas Renggli, portparol Blattera, rekao je da knjiga ima tvrdi uvez i 300 stranica.

Tokom utorka Blatter bi trebao dobiti presudu Žalbene komisije FIFA-e na žalbu koju je uloži na odluku Etičkog komiteta da ga suspenduje na osam godina zbog “neregularne uplate” od dva miliona franaka na račun Michela Platinija.