Nogomet
0

Blatter nezadovoljan kaznom Romi zbog rasizma, žalit će se FIGC-u

Totalsport
Sepp Blatter (Foto: AFP)
Sepp Blatter (Foto: AFP)
Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter kritizirao je odluku Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) o kažnjavanju Rome s 50.000 eura zbog rasističkog vrijeđanja njenih igrača.

Podsjećamo, riječ je o kazni koju je rimski klub zaradio nakon što su njegovi navijači prošle nedjelje u 37. kolu Serije A rasistički vrijeđali igrače Milana.

"Ono što za mene nije razumljivo je što je Disciplinski odbor Talijanskog nogometnog saveza odluku donio ni 24 sata nakon incidenta. Uopće nisu istražili šta se dogodilo, nego su samo nametnuli kaznu. To nije prihvatljivo. Uvijek se može pronaći novac, ali šta je 50.000 eura za jedan takav incident? Nisam zadovoljan i nazvat ću Talijanski nogometni savez. To nije način na koji se nosi s takvim stvarima", rekao je Blatter.

Na FIFA-inom kongresu krajem mjeseca na Mauricijusu glasat će se o nekoliko prijedloga sankcioniranja rasizma na nogometnim utakmicama, koji uključuju oduzimanja bodova i isključivanja iz takmičenja u slučaju težih sankcija.

"U toj rezoluciji to su predviđene sankcije. A te se sankcije moraju primjenjivati širom svijeta. Zato nam je potrebna odluka kongresa koja će zajedno vezati svih 209 nacionalnih saveza", kazao je Blatter.