{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Blatter: Korupcijski skandal je sramota za fudbal

F
FENA
28.5.2015. u 18:30
0
29
Blatter: Korupcijski skandal je sramota za fudbal
0
Blatter: Korupcijski skandal je sramota za fudbal
Sepp Blatter (Foto: EPA)
Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepp Blatter rekao je danas da je najnoviji korupcijski skandal nanio veliku štetu i poniženje fudbalu.
"Ne smijemo dopustiti da se reputacija FIFA-e provlači kroz blato. To mora stati sada i ovdje", kazao je Blatter na otvaranju kongresa FIFA na kojem će se sutra birati predsjednik te organizacije, a Blatter želi još jedan mandat.

Švicarska policija uhapsila je u srijedu sedmoricu dužnosnika FIFA-e osumnjičenih za korupciju, po zahtjevu za izručenje američkih vlasti.

"Znam da me mnogi smatraju odgovornim, ali ja ne mogu sve vrijeme nadgledati rad svakog dužnosnika. Ako neki ljudi žele činiti nešto loše, oni će to pokušati sakriti. Odgovornost je na meni kada je u pitanju reputacije cijele fudbalske organizacije i moram pronaći način kako stvar popraviti", rekao je Blatter.

Dodao je kako u FIFA-i nema mjesta za korupciju te da će sljedećih nekoliko mjeseci biti iznimno zahtjevni za Federaciju.

"Moramo vratiti izgubljeno povjerenje u našu organizaciju. Neka ovo bude prelomna tačka za nas", istaknuo je 79-godišnji Švicarac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: