Nogomet
0

Blatter ima opravdanje za Realovu rastrošnost

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik Fife Sepp Blatter nije kritizirao Real Madrid zbog toga što je platio 80 milijuna funti (93 milijuna eura) za Cristiana Ronalda.

"Današnje tržište je vrlo osjetljivo, vlada ekonomska kriza. No, nogomet je i dalje fantastičan proizvod, ne samo u smislu kupnje i prodaje, već ljudima daje ono što traže, a to su emocije. Transfer Cristiana Ronalda samo je još jedan dokaz da ljudi traže zvijezde", rekao je danas Blatter na konferenciji za novinare u Johannesburgu.

Jučer je predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini kazao da je iznos koji je Real Madrid ponudio Manchester Unitedu za Ronalda pretjeran i neumjeren, pogotovu u doba gospodarske krize.

"Prije deset godina Picassova slika iz 'plavog razdoblja' prodana je za 100 milijuna funti u londonskom Sothebyju. I gdje je danas ta slika, leži negdje skrivena da je nitko ne može vidjeti. Nogometnu zvijezdu ipak možete gledati jednom ili dvaput tjedno. Za neke je ovo pretjeran iznos, ali sve moramo staviti u kontekst, moramo vidjeti koliko se cijeni nogomet u našem društvu, a koliko neke druge stvari", kazao je Blatter.