{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Blatter dodijelio 380 miliona eura vrijedan ugovor nećaku

S
28.12.2009. u 09:57
0
12
Blatter dodijelio 380 miliona eura vrijedan ugovor nećaku
0
Blatter dodijelio 380 miliona eura vrijedan ugovor nećaku
Foto: AP
Prema pisanju britanskog Expressa, krovnu svjetsku fudbalsku instituciju i njenog predsjednika Seppa Blattera pogodila je velika afera u vezi sa dodjelom ugovora za prodaju karata za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se odigrati u Južnoj Africi naredne godine.
Naime, FIFA je ugovor vrijedan skoro 380 miliona eura dodijelila kompaniji koja se nalazi u djelimičnom vlasništvu Blatterovog nećaka.

Blatter, predsjednik FIFA-a nalazi se na čelu izvršnog odbora sastavljenog od 24 člana koji je dodijelio ekskluzivni ugovor za prodaju 380.000 ulaznica kompaniji MATCH u oktobru 2008. godine.

MATCH je dijelom u vlasništvu švicarske sportske marketinške kompanije Infront Sports&Media, čiji je direktor upravnog odbora Philippe Blatter.

FIFA je potvrdila da je predsjednik Blatter bio uključen u donošenje odluke da se ugovor dodijeli firmi MATCH. U slučaju da prodaju sve karte, MATCH će zaraditi nevjerovatnih 380 miliona eura.

Glasnogovornica FIFA-e, Delia Ficher je rekla da je odluka o dodijeli ugovora donijeta nakon javnog tendera i posljedica je zajedničke odluke svih 24 člana IO.

"Prava sa dodijeljena najboljem ponuđaču", rekla je Ficherova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: