Nogomet
0

Blatter dobio još jedan mandat na čelu FIFA-e

FENA
Švicarac Sepp Blatter treći je put izabran za predsjednika krovne nogometne organizacije, odnosno predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Sedamdesetjednogodišnji Blatter bio je jedini kandidat za predsjednika FIFA-e i 208 članova iz 208 zemalja svijeta izglasalo mu je novi četverogodišnji mandat.

"Zahvaljujem delegatima na povjerenju i što su podržali moj program te mi tako pružili priliku nastaviti s radom", izjavio je Blatter.

Blatter je prvi put za predsjednika izabran 1998. godine kada je naslijedio Brazilca Joaoa Havelangea, a protukandidat mu je bio sada već bivši predsjednik Europske nogometne federacije, Šveđanin Lennarth Johanson. Drugi mandat Blatter je dobio 2002. godine pobijedivši Kamerunca Issu Hayatoua.

U svom pobjedničkom govoru Blatter se osvrnuo i na posljednje kritike kako Južnoafrička Republika uvelike kasni u organizaciji Svjetskoga prvenstva 2010. godine i kako bi FIFA mogla doživjeti debakl.

"SP će biti u Južnoafričkoj Republici i nema govora da se organizira u nekoj drugoj zemlji. Plan A je Južnoafrička Republika, plan B je Južnoafrička Republika, plan C je Južnoafrička Republika i plan D je Južnoafrička Republika", poručio je Blatter uz sveopće odobravanje delegata u dvorani.

Na Kongresu, koji je prošla dva dana održan u Zuerichu, svjetska nogometna obitelj dobila je još jednog člana. Crna Gora postala je punopravna 208. članica FIFA-e.