Blater vjeruje u organizatore SP 2010.

F
FENA
15.12.2008. u 15:33
0
0
Blater vjeruje u organizatore SP 2010.
0
Blater vjeruje u organizatore SP 2010. Foto: AP
Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter je demantovao da ta organizacija razmišlja o "planu B" u slučaju da Južna Afrika ne završi na vrijeme pripreme za organizaciju Svjetskog prvenstva 2010. godine.
Do početka Mundijala ostalo je nešto manje od 18 mjeseci, a predsjednik FIFA je istakao da će Južna Afrika biti spremna da ugosti najbolje reprezentacije svijeta.

"Ne postoji plan B, ni C, ni D. Onima koji još uvijek sumnjaju poručujem da će Južna Afrika definitivno biti domaćin Svjetskog prvenstva", rekao je Blatter.

"Ponosan sam, jer je taj Mundijal moja 'beba'. Čak 34 godine sanjam o tome da domaćin SP bude neka afrička zemlja", dodao je Blatter u Tokiju, gdje se igra svjetsko klupsko prvenstvo.

Sumnje u sposobnost Južne Afrike da organizuje SP najviše su izazvali zastoji u rekonstrukciji stadiona.

"Svi stadioni će biti spremni. Napravićemo i pravu revoluciju u saobraćajnoj infrastrukturi. Bez sumnje, sve će biti spremno", rekao je Denny Jordan, jedan od čelnih ljudi organizacionog komiteta SP 2010.

Jedan od najvećih problema Južne Afrike je i bezbijednost, pošto je čak i lokalni ministar unutrašnjih poslova Nati Mtetava tu svoju zemlju nazvao "poljem smrti".

"Bilo bi čudno da novinari ostanu u svojim hotelskim sobama za vrijeme Mundijala. Dajte mi broj vašeg telefona i kada dođete, lično ću vas voditi na večeru", rekao je Jordan japanskog novinaru, koji ga je upitao da li organizatori mogu da garantuju bezbijednost gostima van hotela.

Iako je pokušao šalom da odgovori na pitanje o bezbijednosti, japanski novinari zatražili su od Jordana konkretan plan organizatora o toj temi.

"Investiraćemo dodatni novac u rješavanje problema bezbijednosti, a tokom Mundijala biće angažovana 41.000 policajaca, uz helikoptere i veliki broj sigurnosnih kamera", naveo je Jordan.

Prema ranijim najavama, južnoafrička vlada će potrošiti više od 115 miliona dolara u plan za poboljšanje bezbijednosti tokom Mundijala.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: